Πατέρας τεσσάρων θυγατέρων,
υπενθύμισε δημοσίως το Σάββατο 18 τρ. ότι (έχει την ευλογία, με τη σύζυγό του την Φιλίππα, να) είναι ο Πάφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης 50χρ.
Μιλούσε ο Πρόεδρος στο το 6ο Μεσογειακό Συμπόσιο της BPW, με τίτλο "Γυναίκες πρωταγωνίστριες σε μια οικονομία που αλλάζει το παιχνίδι".
Είπε συγκεκριμένα:
"Ως πατέρας τεσσάρων κόρων, ξέρω καλά ότι δεν υπάρχουν δίκαιες και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αρνητικών στερεοτύπων που επιβάλλονται στις γυναίκες".
Και εξήγγειλε ότι:
«Εργαζόμαστε με έναν ολιστικό τρόπο για να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων»...
ΕΥΚΑΙΡΙΑ οι προεδρικές δηλώσεις
για να υπενθυμίσουμε ξανά
(πολλά χρόνια επί ματαίω πάντα το... κουκκουφούμε
και «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»)
την ισχύουσα δυστυχώς επί 59 χρόνια,
προσβλητική, δυσμενή, απαξιωτική και... φαλλοκρατική,
σε βάρος ΟΛΩΝ των γυναικών της Κυπριακής Δημοκρατίας,
συμπεριλαμβανομένων και των πέντε δικών μας και όλων των οικογενειών, μαζί και του Προέδρου των τεσσάρων θυγατέρων, ισχύουσα νομοθεσία περί Εθνικής Φρουράς του 1964, οπόταν από τον Ιούνιο εκείνου του έτους ψηφίστηκε ο Νόμος και πρωτοσυγκροτήθηκε η ΕΦ, μόνο με άρρενες στρατευομένους...
ΔΗΛΑΔΗ και πολύ απλά,
εντελώς απλούστατα,
και υπό πάντων και πασών απολύτως κατανοητό:
Δεν δικαιούσαι και δεν μπορείς να διεκδικήσεις ίχνος αξιοπιστίας,
αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
για όσο διάστημα της προεδρίας σου (εξουσίας σου),
η ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ σου πολιτεία
δεν επιτύχει να νομοθετήσει την ισότιμη
– αγοριών και κοριτσιών 18 χρόνων –
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
όλων δηλαδή ΙΣΟΤΙΜΩΣ των θηλέων και αρρένων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τις περί του αντιθέτου βλακείες και ηλιθιότητες
τις έχουν διαψεύσει πατόκορφα στην πράξη:
ΠΡΩΤΑ η γενναία απόφαση του 1989 του τότε Υπουργού Άμυνας Ανδρέα Αλωνεύτη με ΠτΔ τον Γ. Βασιλείου, ο οποίος εισήγαγε ευεργετικά έκτοτε στην ΕΦ τις Γυναίκες Εθελόντριες Μονίμους Υπαξιωματικούς...
ΥΣΤΕΡΑ η εισαγωγή στη Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Κυπρίων Γυναικών που αναδείχθηκαν ικανότατες αξιωματικοί της ΕΦ.
Σημείωση με πολλή σημασία:
Πριν από δέκα χρόνια, το 2013, πρώτη στα 168 χρόνια ιστορία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, αναδείχθηκε ΓΥΝΑΙΚΑ αρχηγός της Σχολής, η Κύπρια Ελένη Ιωσήφ από το Όμοδος. Νυν αξιωματικός του Ναυτικού της ΕΦ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, οι Γυναίκες ΣΥΟΠ Συμβασιούχες Οπλίτισες οι οποίες στελεχώνουν επάξια και ισότιμα με τους άρρενες συναδέλφους τους και τις μάχιμες μονάδες της ΕΦ τα τελευταία χρόνια. Πολλές εξ αυτών ξεπερνώντας σε επιδόσεις και τους άνδρες συνοπλίτες τους.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ μας, αξιότιμε ΠτΔ,
είναι της Πέμπτης 21.1.2021 σ’ ένα πεδίο βολής της ΕΦ με τα άρματα της 23 Επιλαρχίας. Όπου, ανάμεσα σε όλες και σε όλους τους μάχιμους κι ετοιμοπόλεμους ικανούς Μαυροσκούφηδες, πρώτευσε κι έλαβε από τον τότε Αρχηγό του ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, το έβλημα τιμής, στον πύργο του Κάσκαβελ, δίπλα από το πολυβόλο της, Browning 12,7 χιλιοστών, η ΣΥΟΠ Ελένη Χαραλάμπους από τη Λακατάμια.
Λάζ.Α.Μαύρος 19 Νοε. 2023
Comments